Watersnijden

Machine specificaties watersnijden:

Merk: Omax
Maximale plaatafmeting: 6000 x 2000 mm
Maximale dikte van het materiaal: 200 mm
Maximale afmeting buizen: lengte 6000 mm,
diameter 850 mm

Ons zusterbedrijf 247 Watersnijden is gespecialiseerd in het watersnijden van alle soorten materialen. Van staal, aluminium en RVS tot kunststof, hout en gelaagd glas. Ook het snijden van buizen met grote diameters tot ø 850 mm behoort tot de mogelijkheden.

247 Watersnijden beschikt over drie machines van het merk Omax. Met deze watersnijmachines kan materiaal gesneden worden tot 200 mm dik in plaatafmetingen van maximaal 6000 x 2000 mm.  

Watersnijden kan met en zonder abrasief

Watersnijden, ook wel waterstraalsnijden genoemd, wordt gebruikt met en zonder abrasief. Bij ons zusterbedrijf wordt zowel met abrasief als zonder abrasief water gesneden. Wat zijn de verschillen en hoe is de kwaliteit te beïnvloeden?

Met abrasief

Harde en slijtvaste materialen zoals staal, RVS of keramiek worden gesneden door fijn zand (80 Mesh) aan de waterstraal toe te voegen. Dit wordt “abrasief snijden” genoemd. Hierbij is de diameter van de straalbuis 0,65 mm. De kwaliteit van de snede is volledig te beïnvloeden door o.a. snelheid, druk en hoeveelheid zand.

Zonder abrasief

Het snijden zonder abrasief wordt toegepast om dunne kunststoffen, papier, foam en textiel te snijden.

Tot een dikte van 200mm

Door middel van een zeer krachtige plunje pomp van Omax wordt water op een druk gebracht van bijna 4000 Bar. Het water wordt vervolgens door een mengbuis geleid en vormt een straal met een snelheid van meer dan 900 km/u. De straal bevat zoveel energie dat vrijwel elk materiaal, tot een dikte van 200mm, gesneden kan worden.

247 Watersnijden
lasersnijden systemen