Specificaties Afbramen

247 Lasersnijden beschikt over verschillende soorten afbraammachines. Met deze machines worden na het lasersnijden de scherpe kanten van het product verwijderd zodat er een handvriendelijk product ontstaat. Ook is het mogelijk om een radius aan te brengen aan het contour van het product voor een optimale hechting en laagdikte van de coating.

Lissmac dubbelzijdige afbraammachine

247 Lasersnijden beschikt over een afbraammachine van het merk Lissmac, waarmee uw producten in één doorgang dubbelzijdig worden behandeld. Tijdens deze behandeling wordt de oxidelaag welke ontstaat tijdens het snijden met zuurstof verwijderd van zowel het binnen- en buiten contour. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om met behulp van stikstof te snijden als een product gepoedercoat of gespoten moet worden. Dit brengt een kostenbesparing met zich mee. Naast het verwijderen van de oxidelaag worden in dezelfde doorgang de kanten afgerond en het oppervlakte ontdaan van oneffenheden. Materiaal dat voorzien is van folie kan ook behandeld worden, zonder dat de folie verwijderd wordt.

De machine is volledig geïntegreerd in ons smart factory productieproces en is voorzien van een barcodescanner, welke zorgt voor een automatische instelling van de machineparameters als dikte en doorvoersnelheid. Tevens verzorgt de machine een automatische gereed melding van de producten richting ons systeem, zodat wij continu op de hoogte zijn van de actuele status van het productieproces.

Machine specificaties:

  • Type: Lissmac SBM-L 1500
  • Maximale breedte: 1500 mm
  • Dikte van het materiaal: Minimaal 0,5 mm, maximaal 50 mm
  • Minimale afmeting van het product: 50 x 150 mm
lasersnijden machine

Rösler afbraam en polijst trommels

Voor het afbramen van kleinere producten beschikt 247 Lasersnijden over twee Rösler trommels met drooginstallatie. Eén voor staal en één voor RVS en aluminium. Met deze trommels kunnen kleinere producten tot maximaal 200 x 200 mm worden verwerkt. Doormiddel van trommelen met slijpstenen worden de contouren heel licht afgerond. Het oppervlak van het product wordt behandeld met slijpstenen of polijststenen waardoor het een mooi egaal dof oppervlakte krijgt. Na het trommelen wordt het product gedroogd waardoor een vlekvrij eindresultaat ontstaat. 

Machine specificaties:

  • Merk: Rösler
  • Minimale afmeting: 30 x 30 mm
  • Maximale afmeting: 200 x 200 mm

Staal en RVS worden in verschillende trommels behandeld.

lasersnijden materiaal